Passion for strik

Hvor starter man med at forklare sin passion for strik og gamle tekstiler? Hvor kommer den fra? Hvornår opstod den?

Knitting bee - mor og oldemor

Min passion handler om håndarbejde og om de historier der ligger indlejret i tekstilerne. Det er som om de visker til mig. De vil røres og udforskes. Vendes og drejes.

De fortæller mig om kvinderne, der sad med dem i hånden.

Som de to på billedet – min mor, Stine,  og min oldemor, Ester.

I min skattekiste er familiens ødegård, hvor min mormor bla. har gemt en masse af familiens tekstiler. I mit hjem har jeg møbler som går igen i fotoalbumet med billederne tager i min oldemors hjem for 100 år siden – som den stol jeg sidder på nu. Men især i huset er det næsten hver gang jeg får øje på noget nyt, som inspirere mig videre.

Sidste gang var det netop fotografierne jeg kiggede i. De er lidt specielle i det at familien har haft en ven der var fotograf og tog mange billeder, også af hverdagen. Og denne gang opdagede jeg hvor mange af billederne der havde et sammenfald.

Strikketøjet i hænderne.

Strik knitting Bee

Strik, moster og barn- en perfekt kombi

Her er det vist en tur i skoven – eller den vilde have?

Pigen er min mormor, Birgitta, så det er vist fra en gang lige omkring 1920. Kvinden ved siden af er hendes moster, Lisa Forsman. LF – hvis initialer går igen på lagner, puder, servietter, kufferter mm. Jeg har vist vist hendes ting før, men lige nu kan jeg ikke finde de indlæg. Der må komme link på en anden gang.

 

 

 

Min mormor med hendes mor, Ester.

strikke-lykke

Her er Ester igen. Hende har jeg skrevet om, bla om hendes fingerring.

For mig er der så mange lag i det billed. Min stærke oldemor, som jeg aldrig har kendt. Min mormor. Men der er også moren, med strikketøjet og pigen med sit barn – sin dukke. Billeder fra mit liv går igen.

Strik, barn og dukker – bliver det bedre?

 

strik

 

Ja det sku da lige være når forelskede unge mennesker kommer forbi.

Det er Ester med strikketøjet. De unge er Inga og Svend. Min mormors plejesøster og hendes mand.  Er det måske deres forlovelsesdag? Jeg tror det er slut 40’erne.

Jeg skal besøge Inga i Stockholm om et par uger. Jeg glæder mig; jeg har ikke set hende i mange år og der kommer nok ikke mange flere gensyn.

 

Tror jeg vil se om jeg kan finde billeder af min mor med strikketøj i hånden – det var hele omgangskredsens joke – hun strikkede nemlig altid! Så hendes venner jokede med at hun strikkede selv når hun gik ud.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>