Håndarbejdsmuseum i ødegården

Jeg tog jo en masse billeder i sommers og nu er det vist tid til at komme i gang med at dele dem og fortælle historierne.

Min mor og mormor har været gode til at gemme gamle tekstiler og tøj. Min mor læste etnologi og elskede historier om mennesker og om ting og sager. På et tidspunkt var det tapet rundt om på ødegården der sirligt blev pillet ned lag for lag og eksempler gemt.
I sommers fik jeg lyst til at se nærmere på den der kasse som jeg har flyttet rundt på og som der vist var nogle tekstiler i… Se hvad det egentlig var der stod:

Håndarbejdsmuseum A-hult
skrevet med min mormors dejlige håndskrift. 
Det var og er en hel skattekiste af tekstiler. Mange af dem med sedler påsat med oplysninger om de enkelte sager. 
I dag bliver det min oldemor Ester Thermænius, født Forsman, vasketøjspose, som jeg vil vise jer.
 Min mor her skrevet:
“E.F. født 1878
Vasketøjspose
Fint hørlærred
Fladsømsbroderi
Blomster, blade og monogram, samt “la….kant” og huller. Alt håndsyet.
Monogram E.F. Med blæk mærket Thermænius.
Mærket nr 13.
Sømme maskinsyet.
Som sygeplejerske havde Ester nr 13. Hun var den eneste der turde tage det nr.
Nr 13 er givetvis syet på efter resten af posen er syet, er ikke særlig kunstfærdigt syet.”

Historien om det lille nr 13, det at min mormor der har bevaret posen og min mor der har skrevet historien om posen ned, fortæller mig meget om hvem mit mødrene ophav var og minder mig samtidigt om hvem jeg er.

Jeg er meget taknemmelig over at de har bevaret det.

3 tanker om "Håndarbejdsmuseum i ødegården"

 1. Tove Friis-Hansen

  Jeg har flere danske og udenlandske håndarbejdaremidier og håndarbejder, som jeg gerne vil af med. Venligst Tove Friis-Hansen. Haderslev

  Svar
 2. Cathy Toscan

  Kære Thea –
  Jeg har en lille ting som din mor har lavet og foræret til mig som jeg synes du skulle have. Jeg er så glad for at have fundet dig. Håber at du vil skrive eller ring – 29 43 03 82. Det var så hyggelig at læse om vaskeposen og se Stines håndskrift igen.
  Kærlig hilsen
  Cathy

  Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>