Flere reflekser i mørket

 Jeg har summet en del over Odiles kommentar til mit forrige indlæg:

-

“Ved at fortælle andre om hvordan du har det, bliver du mere tydelig.

Som en refleks i mørket.


Jo flere reflekser, jo mere lys. 

Til vi er oplyste.

Det har vi brug for.


Så får vi alle det bedre. Meget bedre.”
-
og også andre steder fra får jeg kommentarer om at der er både vigtigt og modigt at jeg fortæller. Hm..
Det giver mig mod til at lukke mere op og stof til eftertanke.

Jeg forstår godt det Odile skriver men det er svært at tage rigtigt ind, jeg har tidligere holdt mig stille og alene i mørket og tænkt….hm…. tja så har jeg prøvet at finde lys til at dele når jeg kom ud…?…eller..
-
Når jeg henviser til Poul Videbech forelæsning i forrige indlæg er det fordi han siger nogen ting, der er præcist som jeg har og har haft det. Han siger bla:

 “Ord er fattige til at forstå hvor lidelsesfuld denne sygdom er”

 “Det værste ved en depression er ikke at man er ked af det
 – men at man ikke kan fungere rent intelktuelt.

At depression rammer de eksukutive funktioner, dvs evnen til at planlægge og udfører. 

Og det er nettop der jeg kan mærke at jeg ikke er helt på toppen i øjeblikket. Planlægning og overblik er rigtig svært i de her dage. Simple spørgsmål om jeg skal de ene eller andet bliver helt uoverskueligt.  
Det ligger i mit hoved og forhindrer mig i at falde i søvn og når jeg tænker på noget i nærheden af disse emner, så føles det som om “relæ’et” lukker ned.
At relæ’et lukker ned er et meget kendetegnet symptom for mig. Det føles som om nerveceller i hjernen begynder at sitre i hver sin ende, og lukke ned. Små psssst-psssst-psssst-psssst indtil jeg ikke kan tænke. 

Det er virkelig noget af det der er det allermest rædselsfulde, at have det sådan, at føle mig dum over ikke at kunne overskue planlægning og udførelse af små og store ting, alt efter hvor godt jeg har det. Og så at det er så svært at forklare andre hvor slemt det er at være i.
 
Nu deler jeg det med jer, sender en refleks ud i mørket og stoler på at lyset følger med.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>