Kip – knit in public 18. juni kl.13.30 – 14.30Jeg har længe syslet med tanken om at lave et fælles tæppe af “lapper” som mange har været med til at lave.
Forleden så jeg så at det snart er World Wide Knit in Public Day – strik offentligt dag… og det falder sammen med en fest på den skole, hvor jeg arbejder som håndarbejdslærer.
Jeg elsker jo at undervise og sprede glæden for håndens arbejde og ofte spørger forældre, venner og bekendte om jeg ikke kan lære dem at strikke eller hækle. Jo det kan jeg og jeg vil det gerne, men hvordan skal det lige foregå…?
Jeg har så endelige fået formet en ide som forener mine tanker om at holde strikke/hækle aftener for dejlige mennesker, med lysten til at lave et fælles tæppe: En Knitting Bee.

Projektet går ud på at mødes ca. 1 gang om måneden og hækle eller strikke en lap til et fælles tæppe.
Jeg har skrevet et manifest og et lille regelsæt, så vi har noget at arbejde ud fra – det kommer på lidt senere.
Min arbejdsplads vil gerne låne mig lokalerne og sponsorer garnet. Div. strikkepinde og hæklenåle tager I, der møder op selv med – ellers kan vi nok finde et par til låns.

Hvad skal der ske med Tæppet?
Det bliver et skønt tæppe som vi bortlodder når det er færdigt. Skolen har lovet os at vi gerne må bruge en af festerne – fx skolens julemarked til at sælge lodderne og til at udtrække vinderen.
Som tak for garn og lokaler vil jeg bruge overskuddet til at købe et vægskab til at udstille forskelligt at skolens elevers håndværk. Dermed håber jeg også at vores “knitting bee” projekt vil hjælpe med at sprede interessen for håndarbejde.
Projektet vil jeg løbende dokumentere både på FB og her på bloggen og så håber jeg at det er starten på mange lækre og personlige tæpper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>